مهدى واقعى را چگونه بشناسیم
با توجّه بهاینکه در گذشته، چه زمان حیات ائمه اطهار علیهم السلام و چه در زمانهاى بعد افرادى پیدا شدند که یا خود ادعاى مهدویت داشتند و یا گروهى او را بهعنوان مهدى موعود مىخواندند مثلًا گروهى از مسلمانان، محمد حنفیه را امام و مهدى مىپندارند و گروه دیگرى محمد بن عبد اللَّه بن حسن را مهدى غایب مىدانند، و بعضى از اسماعیلیه، اسماعیل فرزند امام صادق را مهدى مىخوانند و خلاصه از این قبیل گروهها و افرادى که به این عنوان ظهور و بروز کردند و یا آنان را به این عنوان خواندند در تاریخ اسلام فراوان هستند.
اکنون این پرسش پیش مىآید که چگونه و با چه معیارى مىتوان مهدى واقعى را تشخیص داد؟
چه بسا نام فردى (محمد) و از تبار هاشم نیز باشد و در اثر قیام و نهضت، طوفان و انقلابى برپا کرده باشد و نهضت او در اذهان مردم جلوه نموده و او را مهدى موعود دانستهاند، چگونه مىتوان به اینها گفت: شما در مسیر باطل گام بر داشتهاید و با امام واقعى خود آشنا نشدهاید؟
پاسخ: در طول تاریخ اسلام، چه قبل از ولادت حضرت قائم و چه بعد از آن، افرادى بودهاند که نام آنها (محمد) و احیاناً کنیه آنها (ابوالقاسم) بوده گروهى از جهّال آنان را مهدى موعود پنداشتهاند، و بعضى از آنان که فرصت طلب بودند، از عقیده پاک مردم که از مصدر وحى سرچشمه مىگرفت، بهرهبردارى کرده و خود را به عنوان مهدى موعود وانمود کردهاند و بعید نیست که بعضى از آن افراد قصد سوئى نداشته، بلکهمىخواستند به این وسیله از ستمکاران انتقام بگیرند و امّت را رهایى ببخشند.
البته مخفى نماند که ادّعاى مهدویت، و اینکه کسى خود را مهدى موعد بنامد و یا اجازه دهد که دیگران او را این گونه بخوانند، خود جرم بزرگى است و در واقع به بازى گرفتن عقیده پاک و صحیح مردم است، اگر چه قصد آنان، از بین بردن ستمکاران و کمک به مظلومین باشد. و متأسفانه این حوادث سبب شد که احادیث مجعولى هر چند اندک در تعریف و توصیف مهدى و علائم ظهور، در بین مردم شایع گردد تا بتوانند بهوسیله آن روایات به خواسته خود نائل گردند. «1»
امّا در رابطه با شناخت مهدى واقعى باید گفت که نشانههاى حضرت قائم علیه السلام در اسم و کنیه و لقب حضرت خلاصه نمىشود تا هر فردى با داشتن نام (محمد) و یا کنیه (ابوالقاسم) و یا لقب (مهدى) بتواند از این جایگاه رفیع، سوء استفاده نماید، بلکه آن مهدى موعود و آن عزیز غایب از انظار نشانههاى بسیارى دارد که حقانیت او در موقع ظهور همچون خورشید در آسمان براى همگان واضح و روشن مىگردد.
به چند نمونه از آن نشانهها که در دهها و صدها روایات ذکر شده، اشاره مىکنیم:
1- او یازدهمین فرزند پیغمبر صلى الله علیه و آله و دهمین فرزند على علیه السلام و نهمین فرزند امام حسین علیه السلام و هشتمین فرزند امام سجاد علیه السلام و هفتمین فرزند امام باقر علیه السلام و ششمین فرزند امام صادق علیه السلام و پنجمین فرزند امام کاظم علیه السلام و چهارمین فرزند امام رضا علیه السلام و سوّمین فرزند امام جواد علیه السلام و دومین فرزند امام هادى علیه السلام و فرزند بلا فصل امام عسکرى علیه السلام خواهد بود.
2- مهدى موعود داراى دو غیبت خواهد بود، ابتدا غیبت کوتاه و سپس غیبت دراز مدت.
3- مادرش بهنام نرجس، نواده قیصر روم خواهد بود.
4- ولادت او هم چون ولادت موسى بن عمران بهطور مخفى و معجزآسا واقع مىشود.
5- او با وجودى که عمر طولانى دارد، در سیماى یک جوان، ظاهر مىگردد.
6- هنگام ظهور او، عیسى بن مریم از آسمان نزول مىکند و در نماز جماعت به حضرت مهدى اقتدا مىنماید و او را یارى مىکند.
7- او بعد از ظهور سراسر زمین را تحت سیطره خود در مىآورد و عدل و داد را در همه جا برقرار مىسازد.
8- مهدى موعود از کنار خانه کعبه مقارن با ندا و صیحه آسمانى ظهور مىکند.
9- یاران خاص او 313 نفرند که در کنار حضرت حاضر مىشوند.
10- بعد از ظهور، علم و عقل مردم به سرعت تکامل مىیابد و مردم به اسلام و عبادت روى مىآورند و در کمال امنیت بهسر مىبرند و یک دشمن اهل بیت یافت نمىشود و.. ..
.: Weblog Themes By Pichak :.